Goededoelrit13de editie 26 september 2020

GoldWing Club Holland

GoldWing Club Holland logo

Geschiedenis

Op 6 februari 1979 werd de Gold Wing Club Holland officieel opgericht. Een vereniging die ontstaan is uit een klein aantal motorliefhebbers die allen een Honda, type GoldWing GL1000 reden. De vereniging draagt dan ook het karakter van "merk en type" club. De oprichting van de Gold Wing CLub Holland heeft inmiddels in 21 andere Europese landen navolging gekregen. In 1983 is de Gold Wing European Federation (GWEF) ontstaan; een federatie waarin alle GoldWing clubs vertegenwoordigd zijn en waarbinnen een aantal centrale afspraken is gemaakt.

Als lid van de GWCH ben je automatisch lid van de GWEF. De GWEF zorgt ervoor dat je eens per jaar de "European Help Guide" ontvangt. Dit is een handig boekje met gegevens van de aangesloten Europese clubs en adressen van mensen die mogelijk bijstand kunnen verlenen bij pech of andere ongemakken in het buitenland. Deze GWEF Help Guide is alleen voor leden op onze website te downloaden.

Ook kun je meedoen aan de "Super Tour Winger Competition". Als je aan meer dan vier GWEF evenementen deelneemt kom je in aanmerking voor een oorkonde en een stoffen embleem.

Tegenwoordig telt de GWCH zo'n 2200 hoofdleden en schrijven we inmiddels vijf generaties GoldWing geschiedenis, te weten de GL1000, GL1100, GL1200, GL1500 en de GL1800 serie.

De Gold Wing Club Holland, een vereniging waar toeren, kamperen, vriendschap en gezelligheid centraal staat is daarmee uitgegroeid tot een van de grootste merkenclubs die ons land en zelfs Europa kent.

Organisatie

Het bestuur van de Gold Wing Club Holland bestaat uit een voorzitter, penningmeester, secretaris en (minimaal) vier algemene bestuursleden. Alle evenementen die met medeweten en goedkeuring van het bestuur onder de naam van de GWCH plaatsvinden, vallen onder eindverantwoording van het voltallig bestuur.

Doordat de GWCH een landelijke club is en dus een grote spreiding van leden kent is Nederland opgedeeld in zeven regio's:
Friesland/Groningen, Drenthe/Overijssel, Gelderland/Utrecht, Zuid-Holland/Zeeland, Noord-Brabant en Limburg.

Elke regio staat onder leiding van een regiocommissaris die zorg draagt voor de diverse evenementen in zijn of haar regio. Er worden toertochten, kampeerweekenden en allerlei leuke activiteiten georganiseerd.

Clubblad

Het clubblad van de GWCH, "De Wing" verschijnt maandelijks en bevat naast het gebruikelijke voorzitterswoord, nieuwe leden "Wingers", Wingertjes (advertenties van leden), evenementenkalender, en -informaite, regionieuws, reisverslagen, foto's, technische informatie en allerlei informatie van, voor en door leden. In het blad staat ook een overzicht van winkels waar je op vertoon van de lidmaatschapskaart korting kunt krijgen. Je pas is dus ook nog geld waard!

Deze tekst is afkomstig van de Gold Wing Club Holland (bezoek de website)